Heeft u last van een verstopping?

Verstoppingen in Utrecht en omgeving

Van een verstopping in huis kunt u veel hinder ondervinden. Een verstopping kan onder andere zorgen voor nare geurtjes door afvalresten in de afvoer. Daarnaast kunt u tijdelijk geen gebruik meer maken van bijvoorbeeld uw wastafel of douche, zonder het risico te lopen dat er een overstroming wordt veroorzaakt. Wanneer u last heeft van een verstopping bij u in huis, komen onze loodgieters graag bij u langs om deze te verhelpen. Wij helpen u bij het verhelpen van verstoppingen in Utrecht en omgeving.

Verstopping in uw afvoer tegengaan

Een verstopping kunt u niet altijd zelf verhelpen, doordat er altijd kleine, beginnende verstoppingen zullen ontstaan in uw afvoer. Onze loodgieters hebben kennis van verschillende technieken die u zelf vaak niet kunt toepassen. Zo maken loodgieters soms gebruik van een vacuümsysteem. Ook het doorspoelen van de riolering onder hoge druk is een techniek die wordt toegepast bij het verhelpen van een verstopping, waarvoor speciale apparatuur gebruikt wordt. Mochten er obstructies in het leidingnetwerk zijn, dan kunnen deze permanent verwijderd worden.

Verstoppingen voorkomen

Een verstopping is niet altijd te voorkomen, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op kunt letten. Zo is het verstandig om zo min mogelijk voedsel- en vetresten door de gootsteen te spoelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in uw gootsteen. In de wc horen geen etensresten, luiers en keukenpapier thuis. Verder is het belangrijk om er op te letten dat er geen voorwerpen in de afvoer vallen, deze kunnen een obstructie in de riolering veroorzaken.

Gehele of gedeeltelijke verstopping oplossen

Een loodgieter maakt onderscheid tussen twee verschillende soorten verstoppingen. Dit kan gedeeltelijke verstopping zijn waarbij het water minder snel dan normaal door de afvoer afstroomt. Een andere mogelijkheid is dat de afvoer volledig verstopt is. In het laatste geval is het duidelijk dat u een loodgieter nodig heeft. Het water stroomt dan totaal niet meer door de afvoer weg waardoor een overstroming ontstaat. Echter ook bij een gedeeltelijke verstopping moet u de loodgieter Utrecht inschakelen. Op het moment dat u merkt dat water niet meer zo snel als voorheen wegstroomt schakelt u de loodgieter in omdat op dit moment de verstoppingen meestal nog vrij gemakkelijk opgelost kunnen worden.

Verstoppingen in Utrecht bij de bron aanpakken

Wanneer verstoppingen in Utrecht ontstaat heeft dit altijd een oorzaak. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat iemand iets door de afvoer heeft gespoeld dat hier niet in thuishoort. Soms kan ook bij normaal gebruik een afvoer verstopt raken. Wanneer haren of zeepresten in de afvoerbuis ophopen bijvoorbeeld. De loodgieter heeft speciale apparatuur om deze ophopingen in de afvoer op te lossen. Als verstoppingen een steeds terugkerend probleem vormen dan zou het ook kunnen dat de afvoerbuizen niet goed aangelegd zijn in een woning. Een hoek in de pijpen kan ervoor zorgen dat hier steeds opnieuw een verstopping ontstaat. De loodgieter Utrecht moet dan de verstopping bij de bron aanpakken en de afvoerpijpen opnieuw aanleggen. Als u ons inschakelt voor het oplossen van verstoppingen dan verlossen we u voor altijd van het probleem en niet alleen voor de korte termijn.

Waarom kiest u voor ons?

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Lekkages of verstoppingen?
  • Problemen met uw ketel?
  • Bel ons vandaag nog!

24/7 bereikbaar en snel ter plaatse!