Zelf uw cv repareren? Lees tips van de loodgieter!

Loodgieter Utrecht > Nieuwtjes  > Zelf uw cv repareren? Lees tips van de loodgieter!

Zelf uw cv repareren? Lees tips van de loodgieter!

Een cv-ketel lijkt een erg ingewikkeld elektrisch apparaat. Toch blijkt het in veel gevallen mogelijk om een kapotte cv zelf te repareren! Op de foutcode van het display van de kapotte cv staat vaak beschreven hoe u een bepaalde storing kunt verhelpen. In sommige gevallen kan het al voldoende zijn om de cv-ketel te resetten. Mocht het resetten van de cv-ketel er niet voor zorgen dat de cv-ketel weer naar behoren functioneer, dan kunt u rekenen op de hulp van de loodgieter bij het herstellen van de kapotte cv-ketel. Door de hulp van een loodgieter in te schakelen bent u ervan verzekerd dat de cv-ketel binnen een korte tijd weer naar behoren werkt.

Minimaliseer de kans op een kapotte cv in huis

Nog beter dan een kapotte cv repareren is natuurlijk het voorkomen van storingen! Het is relatief eenvoudig om de storingen in cv-ketels te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de cv-ketel in ieder geval eens per twee jaar wordt onderhouden door de loodgieter. Tijdens het uitvoeren van het onderhoud loopt een loodgieter de volledige cv-ketel na op een beginnende slijtage aan onderdelen. Mochten onderdelen versleten blijken te zijn, dan zal de loodgieter de kapotte onderdelen direct vervangen om storingen tegen te gaan. Ook wordt de cv-ketel volledig gereinigd aan de binnenzijde.

Een cv-ketel vervangen bij ouderdom

Wanneer uw cv-ketel al heel wat jaren meegegaan is, kan het verstandig zijn om de cv-ketel te vervangen. Niet alleen heeft een oude cv-ketel vaak een erg laag rendement ten opzichte van moderne varianten, ook heeft een cv-ketel vaak dermate veel onderhoud nodig dat dit bijna niet meer rendabel is. Zeker voor mensen die momenteel een combinatie van een losse boiler en een losse cv-ketel gebruiken is de aanschaf van bijvoorbeeld een combiketel het overwegen waard.