Wat te doen bij CV ketel problemen

Loodgieter Utrecht > Nieuwtjes  > Wat te doen bij CV ketel problemen
cv ketel

Wat te doen bij CV ketel problemen

De CV-ketel zorgt ervoor dat uw huis op temperatuur blijft, maar af en toe treden er problemen op. Soms kunt u deze problemen zelf oplossen, maar het is ook mogelijk dat u een vakman in moet schakelen. Een veelvoorkomend probleem is bijvoorbeeld het niet aanslaan van de thermostaat. Wat kunt u hieraan doen?

De thermostaat van de CV-ketel slaat niet aan

cv ketelEen CV-ketel maakt gebruik van een thermostaat om de temperatuur te regelen. Daalt de temperatuur tot onder het ingestelde niveau, dan slaat de thermostaat aan en wordt de verwarming op gang gebracht tot de gewenste temperatuur weer is bereikt. Soms komt het echter voor dat deze thermostaat niet aanslaat. Dit kan verschillende redenen hebben. In het geval u een nieuwe CV-ketel heeft, is het verstandig eerst te controleren of de thermostaat wel juist aangesloten is. Het kan zijn dat een bepaald merk thermostaat niet werkt op een ander merk CV-ketel. Raadpleeg hiervoor de handleiding. Het kan ook voorkomen dat de ketel niet is aangesloten op de juiste draden. Wanneer u ervan verzekerd bent dat de ketel wel degelijk juist is aangesloten, maar de installatie alsnog niet aanslaat, dan kan het zijn dat u de voorkant van de thermostaat en de bodemplaat op elkaar af moet stellen. Doe dit door de temperatuur voor 30 seconden in te stellen op 30 graden, daarna voor 30 seconden op 10 graden en herhaal deze procedure nogmaals. Het probleem zou nu verholpen moeten zijn. Wanneer u geen nieuwe verwarmingsinstallatie heeft, kan het zijn dat de batterijen van de thermostaat aan vervanging toe zijn. Gebruik standaard alkaline batterijen. Wanneer u andere gebruikt, dan kan het zijn dat het display niet aangeeft dat de batterijen leeg zijn.
Zijn de problemen met uw thermostaat alsnog niet opgelost? Schakel dan een professional in om te voorkomen dat u ernstige schade toebrengt aan de ketel.