Loodgieters in Nederland

Loodgieter Utrecht > Nieuwtjes  > Loodgieters in Nederland
Pipe wrench Utrecht

Loodgieters in Nederland

In Nederland zijn nog veel goede loodgieters, vandaag de dag ook wel installateurs genoemd, te vinden. Desondanks is er wel sprake van vergrijzing onder de loodgieters. Velen zijn behoorlijk op leeftijd en deze groep is binnen de branche oververtegenwoordigd. Weinig jongeren willen loodgieter worden. Dit komt mede door het feit dat het relatief zwaar werk is. Bovendien zijn jongeren niet altijd gemotiveerd om de benodigde diploma’s te halen en zijn ze minder ge├»nteresseerd in technische beroepen. Dit geldt dus niet voor het beroep loodgieter, maar bijvoorbeeld in de IT-branche is er eveneens een tekort aan technisch personeel. Ondanks het afnemende aantal loodgieters in ons land zijn er nog wel veel goede vakmensen te vinden.

Pipe wrench Utrecht

Wat doet een loodgieter?

Je heb te maken met een verstopping? Bel een loodgieter. Een verstopping is vervelend. Mogelijk dat je de kraan in de keuken niet kunt gebruiken of is een douche niet mogelijk door een verstopte leiding. Het is zaak om zo snel mogelijk iemand te vinden die jou kan helpen. Een loodgieter is hiervoor de aangewezen persoon. Een loodgieter heeft jarenlange ervaring en voor hem is het oplossen van een verstopping vaak een koud kunstje.

Uiteraard is het verhelpen van een verstopping niet het enige wat een loodgieter doet. Alles wat in principe met onder meer gasleidingen, waterleidingen of het riool te maken heeft behoort tot het takenpakket van een loodgieter. Een loodgieter is breed inzetbaar, maar er zijn evengoed veel vakmannen die zich louter een aantal specialismen eigen hebben gemaakt.