Hoe weet je dat het tijd is voor een nieuwe cv-ketel

Loodgieter Utrecht > Nieuwtjes  > Hoe weet je dat het tijd is voor een nieuwe cv-ketel

Hoe weet je dat het tijd is voor een nieuwe cv-ketel

house heating boilerIs het hoogzomer? Is je cv-ketel alweer tien jaar oud? Heb je nog een ouderwetse verwarmingsketel in je huis hangen? Dan is het tijd om te overwegen een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Dit kun je het beste tijdens de zomermaanden doen, omdat je er dan als het goed is geen nodig hebt. Daarnaast loop je dan niet het risico dat je oude ketel het net begeeft als het weer kouder wordt.

Welke ketels zijn er te koop

Als je eraan dacht om je verwarmingsketel te vervangen met een vergelijkbaar exemplaar, dan kun je dat idee alvast laten varen. Die ketels worden namelijk niet meer verkocht in Nederland. Ze zijn te oud en het systeem is inmiddels achterhaald. Je hebt tegenwoordig de keuze tussen de vr-ketel, de hr-ketel en de Hre-ketel. Met deze ketels verspil je bijna geen energie, waardoor de rekening voor je stookkosten ook weer een stuk lager gaat worden.

Wat gaat de aanschaf kosten

Welke cv- ketel het gaat worden is vooral afhankelijk van je budget. Buiten dat de installatie een paar honderd euro kost, moet je natuurlijk ook voor de ketel zelf betalen. De goedkoopste ketel is de vr-ketel. Daarna komt de hr-ketel met een iets groter bedrag. De Hre-ketel moet echt de investering waard zijn, met een prijs duizenden euro’s meer dan de prijs van de vr- en de hr-ketel. Kijk dus goed naar de mogelijkheden voordat je je aankoop doet. Hoe duurder je ketel, hoe beter je rendement.