Hoe kun je verstoppingen voorkomen?

Loodgieter Utrecht > Nieuwtjes  > Hoe kun je verstoppingen voorkomen?

Hoe kun je verstoppingen voorkomen?

Helaas kampt een op de tien huishoudens jaarlijks met een verstopping in de riolering. Dat, terwijl de meeste verstoppingen eigenlijk prima te voorkomen zijn door enkele tips in acht te nemen. Het vereist niet heel veel extra handelingen om de kans op een verstopping zo gering mogelijk te maken. Wel moet er soms anders omgegaan worden met bijvoorbeeld het doen van de afwas. In ieder geval is het zeker de moeite waard om onderstaande tips in acht te nemen. Een verstopping veroorzaakt altijd veel ongemak maar kan ook nog eens veel tijd en geld kosten. Wanneer een verstopping te voorkomen is, is het zeker aan te raden om daar alles aan te doen.

Preventief onderhoud doet wonderen

Iets waar maar weinig mensen bij stil lijken te staan, is het uitvoeren van preventief onderhoud. Door preventief onderhoud uit te voeren, kan degene die het onderhoud uitvoert de eventuele beginnende verstoppingen uit de weg ruimen. Vaak ontstaat een verstopping immers niet van het ene op het andere moment, maar is het ontstaan van de verstopping een langlopend proces wat soms wel maanden of zelfs jaren kan duren. Wanneer de beginnende verstoppingen dus op tijd worden opgeruimd, kan daarmee voorkomen worden dat de verstoppingen zich verder ontwikkelen.

Spoel geen etensresten door

Het is eveneens een goede gewoonte om niet teveel rommel door te spoelen wat eigenlijk niet doorgespoeld hoort te worden. We gebruiken massaal de vaatwasser – een heel handige uitvinding – waarmee etensresten gemakkelijk in de afvoer terecht kunnen komen. Veeg daarom altijd voor borden in de vaatwasser worden geplaatst even de aanwezige etensresten van de borden af. Dat is beter voor het milieu en beter voor de afvoeren.