Hoe kun je lekkages opsporen?

Loodgieter Utrecht > Nieuwtjes  > Hoe kun je lekkages opsporen?

Hoe kun je lekkages opsporen?

Lekkages, iedereen heeft er wel van gehoord, we hebben er ongetwijfeld allemaal wel eens mee te maken gehad, maar niemand zit er op te wachten. Een lekkage kan voor grote schade zorgen, zeker als de lekkage wegens omstandigheden pas laat opgespoord wordt. Dat opsporen is bovendien erg lastig, waardoor sommige mensen er zelfs voor kiezen om de lekkage lekker te laten zitten als deze zich bevindt in een ruimte waar je eigenlijk nooit komt. Te denken valt aan de zolder of aan een schuurtje. Dat is verre van verstandig, maar hoe belangrijk is het eigenlijk om lekkages op te sporen en te dichten?

Wat is er gevaarlijk aan lekkages?

Lekkages zijn in die zin gevaarlijk dat ze op een sluimerende manier grote schade kunnen berokkenen aan een pand. Zonder dat je het door hebt kan het water schade aanrichten, bijvoorbeeld door de muren te vochtig te maken waardoor deze gaan schimmelen, maar ook doordat op een gegeven moment het behang of de verf van de woning los zal laten oleak detectionmdat het niet meer aan de vochtige muren hecht. Ook kunnen houten constructiedelen gaan rotten doordat deze helemaal doordrenkt raken.

Hoe lokaliseer ik een lekkage?

Het opsporen van een lekkage kan erg lastig zijn. Je kunt in eerste instantie je gezondeverstand gebruiken. Als een lekkage zich ergens uit, kun je in die omgeving zoeken naar een eventuele oorzaak. Mocht dat ontoereikend zijn en je de lekkage op die manier niet kunnen opsporen, dan kun je grovere middelen inzetten en bijvoorbeeld een lekdetector inhuren of iemand van een lekkagebedrijf inschakelen.