Buitenkraan af laten sluiten door loodgieter in Utrecht

Loodgieter Utrecht > Nieuwtjes  > Buitenkraan af laten sluiten door loodgieter in Utrecht

Buitenkraan af laten sluiten door loodgieter in Utrecht

U wilt voorkomen dat uw leidingen in de winter knappen. Niet alleen moeten leidingstukken bij het knappen van de leidingen vervangen worden, ook gaat dit over het algemeen gepaard met een blijvende waterschade aan muren en vloeren. Reden genoeg om de buitenkraan tijdig af te laten sluiten door de loodgieter in Utrecht! Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het afsluiten van de buitenkraan, waardoor de kans op complicaties minimaal is. Daarbij is het afsluiten van de buitenkraan vaak binnen een zeer korte tijd voor u gedaan. In de lente kunt u de loodgieter uit Utrecht opnieuw inschakelen om de buitenkraan weer aan te sluiten.

Wilt u de buitenkraan zelf afsluiten? Op internet vindt u handige stappenplannen, om de buitenkraan af te sluiten.

 

Hulp van een loodgieter bij afsluiten buitenkraan

Een loodgieter gaat bij het afsluiten van de buitenkraan voor u op zoek naar de afsluiter van de buitenkraan. De afsluiter bevindt zich doorgaans in de kruipruimte onder uw woning of bij de afvoer onder de gootsteen. Om de buitenkraan af te sluiten moet deze afsluiter omgedraaid worden. Vaak herkent u de afsluiter aan een klein kraantje of een boutje die met een speciaal sleuteltje kan worden omgedraaid. De loodgieter in Utrecht beschikt over een universeel sleuteltje, zodat u deze niet zelf hoeft te zoeken.

 

Een leiding isoleren met piepschuim

Naast het afsluiten van de buitenkraan kunt u de kans op het knappen van uw leidingen verkleinen door de leidingen te isoleren met een speciaal soort piepschuim. Het isolatiemateriaal wordt hierbij om uw leidingen geschoven, zodat de kans kleiner wordt dat het water in de leidingen bevriest. Het blijft aan te raden om de buitenkraan tijdens de wintermaanden af te laten sluiten door de loodgieter uit Utrecht.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om uw leidingen te isoleren? Een loodgieter vertelt u hier graag meer over!